Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen of werkschoenen zijn onderdeel van de veiligheidsuitrusting die door werknemers op de werkplek moet worden gedragen. Persoonlijke Beschermings Middelen, oftwel PBM’s.

Duurzaam materiaal

De meeste veiligheidsschoenen of veiligheidslaarzen zijn gemaakt van een duurzaam materiaal zoals leer of polyurethaan. Deze schoenen zijn inherent verschillend van gewone casual- en sportschoenen. Het buitenmateriaal van de veiligheidsschoenen is bestand tegen water, olie en andere chemicaliën of materialen die op de werkplek een veiligheidsrisico kunnen vormen.

Veiligheidszool

Daarnaast is de zool van de veiligheidsschoenen antislip en hittebestendig. Ook heeft de zool heeft een anti-lek eigenschap die helpen voorkomen dat zure stoffen of chemicaliën door de zool dringen. Om te voorkomen dat scherpe voorwerpen door de zool heen dringen, heeft de werkschoen ook een veiligheidszool. De binnenzool van de veiligheidsschoenen biedt daarnaast ook extra bescherming en comfort voor de drager door een zacht kussen rond de enkels.

Veiligheidsneus

De meeste veiligheidsschoenen hebben een ingebouwde stalen punt / stalen neus of aluminium neus. Dit is eigenlijk een stuk hard materiaal of metaal dat naadloos rond het teengedeelte van de veiligheidsschoen is gebouwd. Het biedt bescherming aan de tenen en voet, mocht een zwaar vliegend voorwerp op de veiligheidsschoen vallen.

Onderhoud

Met de juiste adequate zorg kunnen veiligheidsschoenen lang meegaan. Dat is echter ook afhankelijk van de kwaliteit of prijsstelling van veiligheidsschoenen. Om de levensduur van veiligheidslaarzen of -schoenen te verlengen, moeten ze regelmatig worden gereinigd en goed drogen voordat ze worden gebruikt. Het bovenste gedeelte van de schoenen moet ook regelmatig worden gecontroleerd op duidelijke slijtage en de schoenveters moeten regelmatig worden vervangen. Maak regelmatig tijd om de zolen grondig te onderzoeken en al het vuil in de schoenzolen te verwijderen.

Circulaire Economie

Quite Right draagt bij aan een schoner milieu. Een economie waarin geen grondstoffen verloren gaan en geen afval ontstaat. Een circulaire economie. Waarin producten zodanig worden ontworpen dat grondstoffen of componenten beschikbaar blijven voor een volgende gebruiksfase, zónder schadelijke effecten naar mens en milieu.

Quite Right haalt uw gebruikte werkkleding en uw persoonlijke beschermingsmiddelen bij u op. Ze worden via component of bouwstof weer omgezet naar product. Samen voor 0% afval.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met +31 (0)78 639 95 33 of mail naar info@quiteright.nl